Ahlan Wasahlan.. Dah baca? Bacalah dengan mata hati, bukan membuta tuli. Syukran, Singgah lagi..^^

11 Jun 2014

Heart Palpitation

Assalamualaikum.. 
Dari jiwa-jiwa yang tenang, mengalunkan lagu2 nasyid dan zikir, SubahanaAllah, rugilah siapa yang tidak bersyukur dengan nikmatNya. Debaran semakin terasa. Entah kenapa seperti itu rasanya. Barangkali aku terlalu memikirkannya.. La ila haillAllah.. Ku simpan baik2, aku letak kannya sebagai satu harapan. Ya Allah.. Jika salah perbuatanku, kau jauhilah... Dan jika ia adalah yang terbaik buatku, maka KAU dekatkanlah.. Di saat aku merasakannya ia akan hadir, dia muncul.. Sedangkan aku juga cuba melupakan tentangnya.. Tapi semakin kuat hatiku ingin melupakan, semakin dekat pula. Apakah semua ini. Ya Allah, jawapan hanya ada padaMU. Aku tidak tahu apa rancanganMU ya Allah. Tapi aku harap, aku tidak terluka seperti hari2 yang lalu.. Entah mengapa, Tak dapat aku ungkapkan, tak terkata. Amat sukar untuk aku jelaskan. Adakah doa ku dimakbulkan? (Klik)<Entry Simpan perasaan itu
Allahurobbi, Aku tidak dapat mengawal perasaan ini, apabila bertembung jantungku laju, jadi aku mengambil langkah untuk terus tunduk agar pandangan mataku terjaga, hatiku juga terpelihara.. Allahuakbar. Tak dapat aku ungkapkan tentangnya. SubahanaAllah, hanya engkau sahaja yang tahu. Ya Allah.. peliharalah hatiku ini. 
Dirinya mengingatkan aku kepada seorang hamba Allah yang dahulu seperti dia.. Allahuakbar.. Kenapa saat ini? Saat aku mencari diriku yang hilang, dan dia datang menemui diriku. Terima Kasih Ya ALLAH.. Engkaulah satu tuhanku, yang maha mengetahui apa yang terbuku di hati ini.

No comments:

 
© THIS IS YOURS!