Ahlan Wasahlan.. Dah baca? Bacalah dengan mata hati, bukan membuta tuli. Syukran, Singgah lagi..^^

27 Apr 2017

MEMECAH KESUNYIAN BLOG

Aku mengambil pena dan sebuah buku nota kecilku. Lalu aku menyinggah duduk di kerusi dan meja belajar yang telah tersedia di dalam kamarku. Aku memutar-mutar pen di jari ku. Lama aku berfikir..

"Serious wey! Tak tahu nak tulis apa!"

Assalamualaikum sahabat yang saya kasihi. Terima kasih kerana sudi melepak disini sementara walaupun cuma terrrtekan ? Harap tak lah. Lama sangat menyepi ni. Macam semakin hilang dalam dunia blogger ni tapi inshaAllah tak. Mana mungkin, ini kan hobi. Seperti biasa, nak menulis ini mengambil masa juga. Kadang-kadang berbulan-bulan. Eh, tak! Itu aku ja, penulis lain hebat-hebat. Paling lama diorang menyepi seminggu je. Kah! Sukati aku je. Tak sebenarnya kalau perasan aku lama tak berlawak. Lama juga aku ni jadi serious. Memang hidup kita kalau manjang serious, tak boleh juga. Sebab Nabi Muhammad SAW pun bergurau tapi bergurau perkara yang benar!

Seminggu sudah aku tinggalkan bumi UNITI. Sekarang aku sedang menghitung hari untuk meneruskan perjuangan aku sebagai seorang guru praktikal di sebuah tadika. InshaAllah. 

Tak, tak. Aku tak kan menulis kosong. Jap.. Aku fikir..

Huargh!

Okaylah, aku kongsikan sedikit mengenai warna hitam.

hm. Tak jadilah.

Okay, okay. Kali ni betul-betul.

Nantikan entry seterusnya. InshaAllah aku akan kongsi and update beberapa kisah, cerpen, puisi or apa2 sahajalah yang bakal dipost nanti. Redha sahajalah nah. Ada je tersimpan dalam draft and document file. Tapi belum bersedia untuk dipaparkan.

Sabar. Sabar tu kan separuh daripada iman.
Okay, maaf salah silat. Eh *silap. Maaf. Jangan merajuk untuk singgah membaca ya. Saya doakan pembaca semua sentiasa berada dalam rahmat Allah. Aamin.

1 comment:

qowiy ya angah said...

Nice penulisan awk. Angah tggu cerita seterusnya

#photographer

 
© THIS IS YOURS!